logo-sociale-alliantie6

Publicaties

Enkele publicateis van de Sociale Alliantie, vaak i.s.m. Stichting CliP, zijn de volgende:

Armoede beleven

armoede belevenIn juni 2020 is de uitgave Armoede Beleven van De Vonk in druk verschenen. Het is een compact, vlot geschreven boekje. Na het lezen is het helder hoe de beleving van armoede verschilt per persoon en hoe je effectief kan communiceren. Het boekje is te bestellen voor 8,50 euro, exclusief verzendkosten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Armoe de baas!? 

armoedebaas klein

Het boek Armoe de baas!? is opgebouwd uit drie delen.
Eerst komen in Stemmen van langszij deelnemers aan het woord. Dit deel geeft een beeld van de dagelijkse werkelijkheid van de mensen die gebruik (moeten) maken van de voedselbank.
Lees meer >

Armoede Live 

armoedelive kleinArmoede Live! analyseert armoede in de rijke samenleving. Vijf maatschappelijke trends staan centraal. Deze trends raken alle mensen, maar treffen mensen met een beperkt inkomen onevenredig hard. Voor hen zijn de poorten tot consumptie gesloten. 
Lees meer >

Aan de keukentafel 

Keukentafel A5 ring 1De gemeente Zwolle bindt de strijd aan met armoede in de stad. Het beleid is erop gericht om Zwolle op termijn armoedevrij te maken. De bijdragen die de gemeente kan leveren om dat doel te bereiken zijn vastgelegd in de nota ‘Van kwetsbaar naar weerbaar. Armoedebeleid 2008-2011’. 
Lees meer >

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media