Brochure met 20 genomineerde projecten Dr. Poels Prijs
Exodus Heerlen wint eerste Dr. Poels Prijs
Op 15 mei 2013 is de eerste Doctor Poels prijs uitgereikt aan het team van het Exodushuis in Heerlen. Deze 'Doctor Poels prijs' is een initiatief van het Limburgs Diaconaal Fonds, dat zo haar waardering wil uitspreken voor de vele kleinschalige projecten en individuele personen die kwetsbare medemensen in de Limburgse samenleving terzijde staan. Daarom is een tweejaarlijkse 'Doctor Poels prijs' in het leven geroepen, die bestaat uit een klein kunstwerk en een financiële bijdrage van € 500.
Twintig sociale en diaconale projecten
Het bestuur van het Limburgs Diaconaal Fonds heeft bij gelegenheid van het uitreiken van de Dr. Poelsprijs een boekje 'Samen leven: de gewoonste zaak van de wereld' gemaakt, waarin alle voorgedragen projecten worden beschreven op twee pagina's.
Het Theater Vergeet Het Maar is een activiteit van Alzheimer Noord-Limburg uit Venray. In Landgraaf is het Consuminderhuis Ons genoeg actief. De Diaconie NU van Horst aan de Maas geeft in inkijk in de activiteiten. Het Exodus Heerlen laat zien wat het allemaal doet. De Stichting GIPS uit Blerick in Noord-Limburg maakt verbindingen tussen kinderen en mensen met een handicap. Het wijkontmoetingspunt Het Kruispunt is een belangrijk sociaal knooppunt in de wijk Vrangendael in Sittard. De Samenwerkende Kerken in Sittard hebben het project Hulp In Praktijk opgericht, waarin vraag naar en aanbod voor vrijwilligerswerk elkaar ontmoeten. Het inloophuis Biezefke is in Sittard al jaren een begrip voor vooral daklozen. De Protestantse gemeente van Maasbracht presenteert haar inloopochtenden. In Venray is de actie Vredeslicht gaande, opgezet door Scouting Wellerlooi. In Venlo heeft het echtpaar Augustinus de Actie Zonnestraal opzet, waarin buren en burgers elkaar in de wijk De Ruit kunnen helpen. In Heerlen Noord is het wijkpastoraat De Vrank al jaren bekend. De Basiliek in Meerssen kent de werkgroep 'Ruggesteun van de Basiliek', die vrijwillige hulp geven waar de nood hoog is. De jongerenkerk in Venlo kent al jaren solidariteitsmaaltijden. De Stichting Baeter Laeve zamelt geld in voor goede doelen in Beek en omgeving. De Voedselbank Midden-Limburg brengt vraag naar voedsel en aanbod van overtollig voedsel bij elkaar. In Heel kent de parochie St. Stephanus de werkgroep zieken, eenzamen en rouwenden. Voor kinderen en tieners is er in Sittard de Zaterdag middag Club. De kerken in Nuth hebben vanuit de Werkgroep Armoede een Sociale Actie opgezet. In Maastricht zijn budgetkringen actief.
Download hier de brochure 'Samenleven is de gewoonste zaak van de wereld'.