logo-sociale-alliantie6

Ariëns Prijs 2013: 28 lokale initiatieven

Werken vanuit je hart

ariensprijs-2013In de Walburgiskerk in Arnhem reikte Mgr. Hoogenboom, hulpbisschop aartsbisdom Utrecht, op 5 oktober 2013 de driejaarlijkse Ariëns Prijs voor Diaconie uit. Er waren 28 projecten en initiatieven ingediend. "Een verheugend groot aantal", aldus juryvoorzitter Hub Crijns. Daaruit selecteerde de jury er vier, waaruit inloophuis De Herberg uit Westervoort tot winnaar werd gekozen. Dit initiatief ontving 1.000 euro en een kunstwerk, de drie nummers twee kregen elk 500 euro en een kunstwerk.

Boekje met 28 lokale initiatieven

Hoe maak je een Vastenactiekalender die professioneel oogt? Op welke wijze organiseer je een eenvoudig systeem om een kaartschrijfactie tot een succes te maken? Wat is er voor nodig om een diaconaal platform in de stad te organiseren - een platform dat het werk van 80 kerken bundelt middels een diaconale kaart op een website, waarin armoedevraagstukken gekoppeld worden aan hulpverlenende organisaties?

Dit is een kleine greep uit de 28 projecten die in Werken vanuit je hart beschreven worden. De 28 pareltjes vormen het hart van het boekje. Ieder project is voorbeeldgevend, in zijn eenvoud of creativiteit, in zijn uithoudingsvermogen, in de organisatie, in de samenwerking. De diaconale focus op de medemens in nood brengt ze samen, waarmee "Werken vanuit je hart" als antwoord dient op de vraag "Hoe kan ik voor jou een naaste zijn?"

Klik hier om de pdf van de brochure te downloaden.

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media