logo-sociale-alliantie6

Diaconieprijs Brood en Rozen 2013

Boekje met 17 initiatieven uit het bisdom Rotterdam

rotterdam diaconieprijs 2013Zaterdag 16 november 2013 vond voor de vierde keer de uitreiking plaats van de diaconieprijs ‘Brood en Rozen’ van het bisdom Rotterdam. De bisschop van Rotterdam Mgr. J. van den Hende reikte de wisseltrofee uit aan de winnaar in de categorie ‘diaconale spiritualiteit’. De MOV-groep van Alblasserwaard-West ontving deze prijs vanwege de mini-pelgrimstocht die zij de laatste jaren organiseert op een zondag in de veertigdagentijd.
De prijs in de categorie ‘diaconie dichtbij’ was voor het project Fietsmaatjes Teylingen, een initiatief van de parochiële caritasinstelling in Warmond.
De prijs in de categorie ‘Missie, Ontwikkeling en Vrede (diaconie ver weg) ging naar de jongerengroep 10age7 van de parochiekern Brielle voor het opknappen van een speeltuin in Krakau. Alle prijswinnaars ontvingen een bedrag van 1000 euro.

Boekje Brood en Rozen

Met de diaconieprijs ‘Brood en rozen’ wil het bisdom Rotterdam de sociale inzet van parochies en andere kerkelijke instellingen voor het voetlicht brengen. Een oproep aan parochies eerder dit jaar om diaconale initiatieven aan te melden leverde 17 aanmeldingen op. Zij staan beschreven in een brochure Brood en Rozen Diaconieprijs 2013. Een keur van lokale initiatieven komt in beeld: o.a. project Fietsmaatjes in Teylingen, de 24-uurs vastenactie in Hillegom, Werkgroep Zuiderkruis Katwijk, project Kraam- en kinderfadeling Rotterdam, inloophuis Puttershoek, project Aan Tafel in Rotterdam, en Stuur eens een kaartje in Rotterdam.

Klik hier om de pdf van 'Brood en Rozen 2013' te downloaden.

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media