logo-sociale-alliantie6

Nominaties Ab Harrewijn Prijs 2021 bekend

logo ahp roodDe Ab Harrewijn Prijs is sinds 2002 actief. Elk jaar worden vijf initiatieven van onderop voor mensen met een nood beloond met een nominatie en een geldbedrag. De Ab Harrewijn Prijs 2021 wordt normaal elk jaar uitgereikt op 13 mei, de sterfdag van Ab Harrewijn, politicus en dominee. Plaats van uitreiken is de laatste jaren de Pauluskerk in Rotterdam. Vanwege de coronabeperkingen is de uitreiking dit jaar verplaatst naar zaterdag 18 september.

De jury van de Ab Harrewijn Prijs heeft uit 16 voordrachten vijf personen en hun projecten bekend gemaakt, die dit jaar meedingen naar de prijs. Het zijn (in willekeurige volgorde):

  • Geert Rozema, pastor bij Extra Zorgvoorziening (EZV) De Geniepoort in Alphen, als vertegenwoordiger van de gedetineerden in de EZV, die een project gestart zijn om levensmiddelen in te zamelen voor de lokale voedselbank.
  • Neo de Bono, coördinator van de Moerwijk Coöperatie in Den Haag, een combinatie van bewonersorganisatie, bewonersbedrijf en bewonersplatform, opgezet om gaten van verschillende (geld)stromen die uit de wijk weglekken te dichten: dus uitgaan van de kracht die in Moerwijk zelf zit. Meer informatie.
  • Helene van Gelder van Sam2 in Baarn, die zich tot doel stelt een verrassing tot stand te brengen voor minima door anonieme sponsoren te zoeken bij wensen van mensen die moeten rondkomen van een minimaal inkomen. Meer informatie.
  • Nabil Sahhar van Vrede voor Palestina uit Deventer, die zich al dertig jaar inspant om dialoog gaande te houden tussen Palestijnen en Israeli’s, zowel ter plekke als in Nederland. Meer informatie.
  • Ibtissam Abaâziz van Meld Islamofobie uit Den Haag, een initiatief dat zich niet alleen richt op het in kaart brengen van discriminatie, maar ook concrete hulp biedt om slachtoffers op weg te helpen, met een luisterend oor of juridisch advies. Meer informatie.

De bekendmaking van de Ab Harrewijn Prijs 2021 zal plaatsvinden op zaterdag 18 september 2021 vanaf 15.00 uur in de Pauluskerk te Rotterdam, Mauritsweg 20 (3 minuten lopen vanaf R’dam CS).
Als u de uitreiking van de Ab Harrewijn Prijs wilt ondersteunen met een donatie, dan is uw gift van harte welkom. De Ab Harrewijn Prijs is erkend als algemeen nut beogende instelling (anbi). Giften zijn welkom op NL94-INGB-0009.6443.96 ten name van Stichting Ab Harrewijn Prijs te Rotterdam. U kunt u voor uw donatie en gift aanmelden op de nieuwsbrief van de Ab Harrewijn Prijs op: www.abharrewijnprijs.nl

 

 

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo initiatief nu

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Gerard van Santen / Sociale Alliantie
p/a CNV
Postbus 2475
3500 GL Utrecht
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media