logo-sociale-alliantie6

Save the date: Alliantieraad

15 september 2023

save the dateArmoede is een hardnekkig probleem. Ruim 1 miljoen Nederlanders knopen maandelijks de eindjes aan elkaar. Regelingen en voorzieningen die bedoeld zijn om mensen in armoede te steunen, sluiten niet of onvoldoende aan bij de belevingswereld. Hierdoor blijven voorzieningen onderbenut of missen hun doel. Beleid matcht niet met de rauwe werkelijkheid. Om de systeemwereld en de praktijk dichter bij elkaar te brengen, organiseert de Sociale Alliantie de Alliantieraad.

15 september 2023 van 09:30 – 12:30 uur

Tijdens dit event ga je als beroepsprofessional of ervaringsdeskundige, onder leiding van een dagvoorzitter, met elkaar in gesprek over armoedebestrijding. Samen zoek je naar antwoor-den op actuele vragen rondom bestaanszekerheid.

Interessant voor:

De Alliantieraad is interessant voor iedereen die, beroepsmatig of in het persoonlijke leven, te maken heeft met het thema armoede. Denk daarbij aan:

  • Mensen die rond de armoedegrens leven. Ervaringsdeskundige dus.
  • Professionals die werken in de uitvoering, zoals schuldhulpverleners, wijk of buurtcoaches, maatschappelijk werkers, medewerkers bij noodhulpbureaus of vrijwilligersorganisaties.
  • Beleidsmakers, werkend bij gemeenten of het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Aanmelden

Je ontvangt op een later tijdstip de uitnodiging met het complete programma en meer aanvullende informatie, waarbij je jezelf direct kunt aanmelden. Is dit event ook interessant voor mensen uit je netwerk? Stuur deze save the date vooral door en omcirkel 15 september 2023 alvast in je agenda!

Klik hier om de flyer te downloaden.

Over de Sociale Alliantie

De Alliantie voor Sociale Rechtvaardigheid – kortweg Sociale Alliantie – is een initiatief van de vakbeweging, kerken, humanisten en ervaringskenners. Het samenwerkingsverband, opgericht in 2000, is doorgegroeid naar een netwerkorganisatie met 50 landelijke, regionale en plaatselijke organisaties. Samen strijden zij voor een samenleving zonder armoede.

 

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media