logo-sociale-alliantie6

Ga energiearmoede tegen

De Sociale Alliantie roept gemeenten op mensen niet in de kou te laten zitten

sociale alliantie energie armoedeDe Sociale Alliantie heeft een brief aan alle colleges van burgemeester en wethouders in Nederland gestuurd. In die brief doet de Sociale Alliantie een oproep om die mensen niet kopje onder te laten gaan.

Ruim een miljoen mensen in Nederland hebben een laag inkomen. Zij hebben een uitkering of ontvangen een laag loon. Ze hebben vaak geen reserves of weinig financiële veerkracht. Elke maand is het een opgave om de eindjes aan elkaar te knopen.
De stijgende energieprijzen en de hoge inflatie houden ons al een tijd in de greep. Een grote groep mensen met een laag inkomen woont in woningen die niet aan de meest moderne standaarden van isolatie voldoen. Dit werkt ongunstig uit op het energieverbruik van deze woningen. De verwarming staat heel laag of zelfs noodgedwongen uit. Hierdoor hebben mensen weer te maken met ongewenste effecten, zoals een vochtige woning, schimmelvorming en een ongezond binnenhuisklimaat.
De gestegen energiekosten worden door overheidsmaatregelen ten dele gecompenseerd. Voor een deel van de mensen is dit wel welkom, maar niet voldoende om hen uit de financiële problemen te helpen.

Klik hier om de brief met voorstellen te lezen.

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media